Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 163325 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #630 : Februarie 16, 2014, 10:40:21 p.m. »
Multumesc! Da Sorin, le semnez si la exterior si in loc secret la interior! Asta de cand m-ai sfatuit sa o fac!
:) Atunci e bine!

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #631 : Februarie 19, 2014, 01:57:45 p.m. »
Dacia 1304 CN – postalionul de Slobozia

Vreme trece, vreme vine, cu Posta ne punem bine! Mai ales la Slobozia, unde coletaria a ramas intr-un singur centru si cozile sunt nesfarsite acolo… Prin 2012, prin martie, incepeam lucru la primul postalion marca Prognosis. De atunci au iesit din Atelierele PanArin 4 postalioane pe platforma Dacia 1304, din care unul e american de New York.

Imaginile de referinta fusesera obtinute chiar din curtea oficiului de la gara, unde trona parasita masina de inspiratie. Intre timp ea a disparut de acolo, dar acum, avand in sfarsit o platforma apropiata de ce fotografiasem atunci, am implinit si aceasta dorinta mai veche de a avea in colectie un papuc postalion CN.

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/dacia-1304-cn-postalionul-de-slobozia/

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #632 : Februarie 19, 2014, 02:58:02 p.m. »
Prin 2012, prin martie, incepeam lucru la primul postalion marca Prognosis. De atunci au iesit din Atelierele PanArin 4 postalioane pe platforma Dacia 1304, din care unul e american de New York.
http://autosworld.eu/forum/index.php?topic=2777.msg12912#msg12912 :)

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #633 : Februarie 21, 2014, 11:51:27 a.m. »
Renault 12 Nordic – canadienele lui Eduard Palaghita

Dubla de Canada, Renault 12 break si Renault 12 sedan, o lucrare extrem de complexa prin detaliile deosebite, prin reperele tip Dacia/Renault dar diferite fata de cele europene, a presupus un efort de conceptie tehnica, de creatie si de mestesugarie substantial. Chedere duble nichelate plus cauciuc, ornamente si decoratiuni specifice imaginii de referinta. Jantele de Gordini au fost modificate sa se plieze corect pe sasiul de Dacia. Pe departe, cele mai migaloase au for barele, obtinute prin modificarea celor de Dacia 1310 si 1300. Placa numarului de inmatriculare de pe spatele breakului a fost modificata substantial prin adaugarea lampilor de numar in alta pozitie. Pe laterale s-au montat lampi de pozitie/semnalizare specifice modelelor. Ornamentele cromatice au destul de dificile prin grosimea specifica foarte mica… Pe haion au fost inlaturate vechile lampi de numar si in locul lor s-au montat lampi de mers inapoi conforme modelului Renault 12 Nordic si la cererea propietarului a fost montat un stergator de luneta. Eleronul de la sedan a fost inlaturat si portbagajul a fost decorat corespunzator. Decoratiunile au fost create special pentru aceasta dubla de machete, la fel si numerele inlocuite cu sigla Nordic specifica. Per ansamblu, a fost o lucrare dificila, care a necesitat multa atentie si inventivitate pentru gasirea solutiilor constructie si pentru aplicarea lor fizica. Dupa ce am facut sedinta foto, am sesizat ca au uitatsa montes pe masca fata sigla rombica tip Renault. Neajunsul a fost inlaturat, dar nu am mai facut alta sedinta foto… Mentionez ca parte din lucrare a fost inspirata din poza de referinta, dar ca le langa aceasta, au fost operate modificarile conforme cu cerinta clientul, dl. Eduard Palaghita din New York, locatie unde vor ajunge machetele cat de curand! Sa le stapaniti sanatos domnule!

Multe alte detalii de fabricatie si poze http://arin.panait.net/renault-12-nordic-canadienele-lui-eduard-palaghita/

Offline daniel234

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1421
« Răspuns #634 : Februarie 21, 2014, 10:01:46 p.m. »
Foarte frumoase cele doua modele! Jantele sunt de exceptie!!

Offline TzucuNY

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 2418
« Răspuns #635 : Februarie 21, 2014, 10:28:07 p.m. »
Ce bine a ieșit, mai bine decât mă așteptam! Culoarea e identică cu cea de pe mașinile reale și mă bucur să văd toate detaliile, unele din ele care chiar nu m-am așteptat să le văd, cum ar fi "găurile" din bara din față, lămpile de marșarier de la break, etc. Acum mă mândresc cu astea două alături de postalionul din Slobozia. :)

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #636 : Februarie 22, 2014, 10:35:24 a.m. »
Felicitari ARIN, felicitari Edi!

A iesit o treaba minunata. Piese adevarate, de colectie!

yourock amandoi   :)
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #637 : Februarie 27, 2014, 04:13:19 p.m. »
Roman 8135 FA autospeciala de pompieri la Slobozia

Grupul de pompieri “Mini Barbu Catargiu” din Slobozia Mare, au solicitat cu ceva vreme in urma Atelierelor PanArin din localitate, restaurarea unui vehicul de pompieri de tip Roman 8135 FA (autopompa cisterna) echipat cu un motor de 135CP, tractiune 4X4, in amintirea vremurilor cand acestea mai erau in uz.

Dupa indelungi tatonari, documentari pe net si dupa realizarea planurilor de lucru potrivit caietului de sarcini, meseriasii de la Slobozia au demarat in tromba actiunea de reconstituire a celebrei autospeciale romanesti. Macheta de baza a fost un frigorifer Roman Diesel, de la care s-au imprumutat pentru modificare cabina, rotile si o parte din sasiu. Macheta a constituit o mare provocare prin numeroasele repere ce au trebuit confectionate. S-au folosit diverse piese provenind din donatii de la dl. Sebastien din Franta, (scari, tunul de apa, lampi de semnalizare, etc.), repere modificate astfel incat sa vina cat mai aproape de realitatea vehiculului reconstituit. O lucrare extrem de dificila la scara 1/43, pe care meseriasii de la Atelierele PanArin din Slobozia, s-au straduit sa o realizeze cat mai bine.

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/roman-8135-fa-autospeciala-de-pompieri-la-slobozia/

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #638 : Februarie 27, 2014, 04:21:28 p.m. »
Ex-tra-or-di-nar!  :-\

O lucrare extrem de dificila, cu repere reproduse si/sau construite de la zero – sasiu, aerisiri, pasaje roti, scari, tun de apa, manere usi, lampi semnalizare, tevi. Totul la scara.

O macheta de autospeciala superba, un unicat care a iesit extraordinar de bine! L-as cumpara oricand pentru colectia mea de camioane. ROMANul modificat arata foarte bine in culoarea pompierilor si cu 3 stergatoare.

Felicitari! Va multumim pentru poze!

yourock
« Ultima Modificare: Martie 12, 2014, 07:12:28 p.m. de GOLF_GOLF »
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #639 : Februarie 27, 2014, 04:23:35 p.m. »
Pentru ca nu mai am cuvinte cand privesc la lucrarile lui Arin o sa va zic un banc.

Un francez , un englez si tiganul Parpangel la Luvru, in fata la tabloul lui Mona Lisa.

Francezul :
Voici comment merveilleux
Englezul :
Oooo what nice , what beautiful
Parpangel :
Ai sa-mi f-t una!

Asa am zis si eu acum cateva minute privind la autospeciala de pompieri .

COMPLIMENTE !