Autor Subiect: Garajul Prognosis- autonebunii fără pretenţii  (Citit de 163117 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cred

• Vizitator
Re: Garajul Slobozia Mica
« Răspuns #310 : Septembrie 22, 2013, 02:44:36 p.m. »
Frumoasa lucrare !

Offline GOLF_GOLF

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3258
« Răspuns #311 : Septembrie 22, 2013, 02:52:00 p.m. »
Frumoase lucrari, Felicitari! Fabia si Cielo imi plac foarte mult cum au iesit!  :D
« Ultima Modificare: Septembrie 22, 2013, 03:34:38 p.m. de GOLF_GOLF »
Colectia mea de machete 1:43:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=2816.0
Colectia mea de autobuze/camioane 1:72:
http://autosworld.ro/forum/index.php?topic=3643.0

Offline buruceagga

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1075
  • Colectionar de LOGAN 1/43
« Răspuns #312 : Septembrie 22, 2013, 11:03:36 p.m. »
Cu Skoda Fabia la Slobozia

De Skoda ma leaga multe amintiri. Stiu ca in familia mea, a fost o mare pasiune pentru Skoda. De mic ma stiu pe langa Skodele tatalui meu. Am avut S1000, zice fratele meu ca si S100, 120L si inca una pe care nu si-o aminteste nici el. Culmea, toate albastre sau pe bleu, in general numite  ”Zambilica”, cum altfel. Amintirile mele se opresc la clasicele Skoda. Iata ca la Atelierele PanArin  venit pentru revopsire o frumoasa Fabia, care este gata de expediere catre fericitul propietar!

Mai multe poze http://arin.panait.net/cu-skoda-fabia-la-slobozia/
Wow! O lucrare excelenta!  ;) Felicitari de reusita!!! Cred ca a fost ceva de munca la aceasta macheta!!!

Offline Prognosis

• Hero Member
  • Mesaje postate: 871
« Răspuns #313 : Septembrie 23, 2013, 11:48:09 a.m. »
Multumesc!

...................

Dacia 1300 i – ACR de Covasna

Cresterea parcului auto din Covasna impune de urgenta activarea serviciului de asistenta tehnica pentru masinile din generatia Dacia si Aro a anilor trecuti detinute de colegul din Covasna. In acest scop, prin schimburi comerciale specifice, Atelierele PanArin au pregatit o masina pentru colegul Peter. Speram sa-i placa, asa cum si noua ne plac masinile trimise de dumnealui pentru a se alatura parcului auto Prognosis de la Slobozia. Multumim domnule Peter si dorim sa va asiguram de continuarea colaborarii noastre. Macheta nu are inca inscrisul specific “Automobil Clubul Roman“, dar promitem sa-l realizam cat mai curand la tipografia consacrata de la Tg. Mures! Atelierele PanArin sunt pregatite pentru solicitarile de masini ale asistentei rutiere din judetele tarii!

La aceasta macheta s-au combinat piese de Dacia 1300 si 1310 spre obtinerea modelului Dacia 1300 cu imbunatatiri. Masca cu faruri duble, aerisiri dreptunghiulare pe montantii spate. S-au conturat garniturile de cauciuc de la semnalizatoarele clasice spate si de la ramele oglinzilor. Interiorul a capatat scaune gri si a fost imbunatatit prin nichelarea diverselor manete si butoane. Stergatoarele au fost nichelate, dar s-a pastrat partea neagra specifica lamelei de cauciuc.

Mai multe poze si detalii http://arin.panait.net/dacia-1300i-acr-de-covasna/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #314 : Septembrie 23, 2013, 04:51:57 p.m. »
Astazi am avut o mare bucurie. A sosit minifreza primita cadou de ziua mea de la domnul Constantin, un om care apreciaza lucrarile si care a dorit ca astfel sa contribuie la capacitatea de lucru a atelierelor PanArin. Am probat ustensila si este excelenta. Cablul flexibil iti permite multe lucruri pe care cu greu mi le permiteam cu batrana mea freza improvizata! Cuvintele nu pot exprima multumirile mele! Promit sa o folosesc la intreaga sa capacitate!

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #315 : Septembrie 24, 2013, 02:03:22 p.m. »
Proiectul “Tren D”, o Dacia 1300 pe calea ferata

Niste studenti de la Universitatea Ovidius din Constanta, Romania au transformat o Dacia 1310 veche intr-o ambulanta a trenurilor, care merge pe calea ferata cu 100 km/h. Ei au botezat-o TrenD. Ce ziceti, ar fi posibil s-o vedem peste cativa ani introdusa in sistemul CFR? Poate am face si furori in lume cu acest concept. Vedeti ca noi romanii nu suntem prosti? Doar puturosi. Sa nu uitam nici de masina cu doua fete si Dacia care trage un tractor , inventate tot de romani.”

Cert este ca eu, pasionat fiind si de trenuri dar si de machetele auto, am decis ca este cazul sa realizez un alt unicat, macheta Daciei 1300 prelucrata de studentii de la Universitatea Ovidiu Constanta, pentru a circula pe calea ferata! >>> http://arin.panait.net/proiectul-tren-d-o-dacia-1300-pe-calea-ferata/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #316 : Septembrie 25, 2013, 03:04:24 p.m. »
Zi de poștă la Slobozia

Zi de miercuri aglomerata la Atelierele PanArin. Si de bucurii, dar si de vesti proaste. Si ca sa incep cu acestea din urma, am fost informat politicos la ghiseu, ca de la 1 octombrie Oficiul de la Gara se desfinteaza, chestie destul de dureroasa pentru mine. Chiar si acest oficiu, cel mai aproape de casa mea, era la cca. 2 km, dar il parcurgeam pe jos in 30 minute, sau cu taxiul in zilele calde ori friguroase. Asta pentru ca primarul nostru se ocupă mai nou cu desene pe asfalt in loc sa reglementeze un transport public decent si util  locuitorilor de oras resedinta de judet. Acum, daca singurul oficiu de coletarie va ramane cel de la magazinul Ialomita, adica tocmai dincolo de centrul orasului, va imaginati aglomeratia si timpul pierdut cu coletaria. Plus banii de taxi, caci pe jos este prea departe pentru un astmatic ca mine…

Cu aceasta ocazie, rog pe toti cei care imi vor mai trimite colete cu machete pentru modificari, sa o faca fie prin curier privat, fie prin posta, dar cu specificatia la ghiseu si pe colet “trimis prin factaj”, ceea ce inseamna ca este adus acasa. Altminteri riscati sa vi se intoarca pachetul, pentru ca eu nu ma duc la distanta asta decat pentru coletele externe.

Asadar, sa continui cu vestile bune… >>> http://arin.panait.net/zi-de-po%C8%99ta-la-slobozia/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #317 : Septembrie 25, 2013, 06:13:50 p.m. »
Aro 242 – DeAgo revista 53

Macheta aparuta astazi in colectia DeAgostini, revista numarul 53.  Foarte asteptata macheta, mai ales de catre mine, care pe baza modelului cabinei am creat numeroase utilitare ARO din trecut dar modificand din greu si cu multa truda cabinele de 240. Daca le-as fi avut in acele vremuri, mult mai usor as fi lucrat unele din modele mele din trecut. Am realizat in tot acest timp ARO 320C, Aro 320C camioneta cu obloane, si inca una la fel, Aro 320 cisterna. Cu acest model aparut astazi, am multe planuri de lucru a machetelor din trecut. Depinde cum ne descurcam cu bugetul, caci vise am destule…

Cat despre macheta aparuta astazi nu am decat aprecieri. DeAgo a inceput sa faca lucruri frumoase pentru colectionari din Romania si doresc sa-i multumesc lui Iulian Pintea pentru interesul acordat. Macheta este foarte ingrijit lucrata, curata si fidel realizata. O recomand cu caldura tuturor pasionatilor de machete romanesti!

Bravo DeAgo, vezi ca se poate si bine?

Mai multe poze si detalii >>> http://arin.panait.net/aro-242-deago-revista-53/

Offline Prognosis

• Hero Member
« Răspuns #318 : Septembrie 27, 2013, 08:36:31 a.m. »
Armata e cu noi – FABRICAT in Ialomita

Pentru a asigura paza si protectia obiectivelor importante din Sloboxia, trupele locale alcatuite din doi militari, au fost in mare secret dotate cu un vehicul militar din generatia ARO 243, modificat special pentru misiunile de patrulare in zona de conflict. Cum “Fabricat in Ialomita” a fost sarbatorit cu mare pompa, meseriasii de la Atelierele PanArin s-au intrecut pe sine in munca cinstita de manufacturare a modelelor clasice romanesti, marea lor majoritate UNICATE, in speranta ca marca Prognosis va face cinste productiei Ialomitene de … arta machetistica. Vorba ceea “nimeni nu-i profet pe strada lui“, chiar daca ceea ce se fabrica la Atelierele PanArin din Sloboxia, este recunoscut pe plan mondial, pe aici, pe la noi, arta nu are valoare decat daca reflecta țâțe și funduri ori mici si bere in peisajul logistic cultural…

………………………………………………………………

Aro 243 a fost prezent peste tot pe unde soldatul roman isi taraia bocancii grei si uzati si kalashnikovul performant atarnat langa rucsacul cu conserve. Masina noatra a fost dotata in spiritul acelor ani, cu canistre de rezerva carburant, lopata pentru interventii si instalatie radio performanta.  Pe usa din spate a fost montat un suport cu roata de rezerva si luminozitatea suplimentara a fost asigurata prin montarea unui reflector suplimentar pe partea soferului.

Baza transformarii a fost o macheta DeAgo, canistrele sunt din forex si lopata home made este din tabla de alama si sarma de cupru. Cum toate astea sunt lucrate de meserisii Atelierelor PanArin din Sloboxia, se cheama oare ca sunt “Fabricate in Ialomita” ??? Da! Inca un unicat Fabricat de Arin Panait, marca mai cunoscuta decat Ialomita!

Multumim pentru aprecieri! >>> http://arin.panait.net/armata-e-cu-noi-fabricat-in-ialomita/

Offline OLECO

• Global Moderator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 16536
  • OLECO ESTE UNIC !
« Răspuns #319 : Septembrie 27, 2013, 09:16:22 a.m. »
Interesanta transformare!