Autor Subiect: Bine v-am gasit  (Citit de 2814 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline daniel234

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1421
Re: Bine v-am gasit
« Răspuns #10 : Ianuarie 31, 2014, 06:01:26 p.m. »
Bun venit!!!

Offline NoMad

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 860
  • colectiile fac viata frumoasa :)
    • NoMadCars
Re: Bine v-am gasit
« Răspuns #11 : Februarie 06, 2014, 08:12:18 p.m. »
Bun venit!
o experienţă vizuală plăcută pe http://nomadcars.wordpress.com/

Offline Law

  • Administrator - Membru Fondator CCMAR
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1732
    • AurosWorld
Re: Bine v-am gasit
« Răspuns #12 : Februarie 06, 2014, 08:59:23 p.m. »
Bine ai venit...uite ca eu lucrez pt dacia/renault si nu am auzit de Dacia tren si amfibie...cred ca trebuie sa discutam pe tema asta...:)

Offline AlexCta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
Re: Bine v-am gasit
« Răspuns #13 : Martie 22, 2014, 05:38:49 p.m. »
Dupa cum am promis, o sa va povestesc despre realizarile studentilor de la autovehicule rutiere din cadrul universitatii Ovidius din Constanta indrumati de domnul profesor dr. ing. Laurentiu Manea

Lăstunul care circulă pe o şosea virtual

Este vorba despre un vehicul marca Lăstun, ce rulează pe o şosea virtual. Autoturismul a fost recondiţionat în perioada 2001 - 2002 de către studenţi în cadrul unui concurs, de atunci a rămas în laboratorul instituţiei. Este vorba de două role, realizate dintr-un material special, care imită şoseaua, iar în loc de volan este montat un sistem special, conectat la un calculator şi care seamănă cu un joc video. În funcţie de drum, vehiculul îşi schimbă poziţia: se înclină spre dreapta sau stânga la viraje şi chiar se ridică de spate sau de bord la urcarea sau coborârea pantelor.


Hibridul Hy

Triciclu hibrid, care a fost botezat Hy, este echipat cu două motoare diferite, elementele din care a fost fabricat provin în mare parte de la alte vehicule. „Partea din spate a maşinii şi motorul cu ardere internă sunt luate de la o motocicletă. Cel de-al doilea motorul, unul electric este amplasat în faţa maşinii şi este acţionat de 4 baterii. Acesta poate atinge o viteza maxima de 80 km/h, deplasarea facandu-se perfect silenţios în momentul folosirii motorului electric.



Autoturismul Trio

Masina are trei locuri, are mai puţin de trei metri şi poate funcţiona cu trei tipuri de carburanţi: alcool , benzină şi gaz. Estimarea consumului s-a oprit, în oraş, în jurul valorii de 5 litri de benzină la suta de kilometri, 6 litri la sută, dacă se foloseşte alcool şi 5 la sută pentru gaz. Maşina Trio are o lăţime de 1,95 metri şi o lungime de 2,5 metri.  Modelul are 35 CP şi poate atinge o viteză de 120 km/h la motorizarea pe benzină şi 60 km/h la motorizarea cu alcool.





SmARty

 Zece studenţi de la zi şi de la fără-frecvenţă au lucrat la ea timp de jumătate de an. Autoturismul a fost luat de la REMAT, i s-a tăiat partea din spate şi a devenit astfel cea mai scurtă maşină pe patru roţi. Totodată, i s-a redus foarte mult şi consumul de combustibil întrucât este mult mai uşoară.





Nemo- Dacia plutitoare

In 2005 dupa luni intregi de studii, doi student din cadrul specializarii autovehicule rutiere si inginerie navala au ajuns la concluzia ca tot la autoturismul Dacia se poate amplasa un kit de flotabilitate. De precizat ca acest kit consta in doua flotoare, o structura de rezistenta, roti ajutatoare si se poate monta in cateva minute, pe orice autoturism Dacia. In ceea ce priveste propulsia in apa, aceasta se poate realiza cu ajutorul unor zbaturi, iar viteza poate ajunge la 10 km/h


Masina urmeaza sa intre intr-un process de cosmetizare

Tren D

Lansarea acestui autovehicul-hibrid a avut loc in iulie 2010 si a avut loc in revizia de vagoane Constanta.Cu aceasta ocazie, a avut loc si un test demonstrativ, asadar, in sfarsit, prototipul a primit oficial botezul drumului de fier. TrenD poate circula, la ora aceasta, cu o viteza de aproximativ 60 km/h, in timp ce consumul de combustibil estimat este de 4 litri la 100 kilometri parcursi.


Masina urmeaza sa intre intr-un proces de cosmetizare in urmatoarea luna.Ma bucur mult ca si eu am fost ales sa particip la aceasta actiune alaturi de alti colegi din cadrul specializarii autovehicule rutiere, anul 1.

SenileAR

Aceasta este ultima realizare a studentilor de la AR. Dacia cu șenile, ar putea fi, în viitorul foarte apropiat, autoturismul ideal pentru un teren accidentat sau înzăpezit.Urmeaza ca generatiile viitoare sa ii aduca inbunatatiri.