Autor Subiect: Dacia Exqpo  (Citit de 34588 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bisshoqp

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
  • Urăsc oamenii care urăsc oameni.
    • Bisshoqp Exqpo
|2003| Dacia Solenza DeAgostini
« Răspuns #160 : Martie 08, 2015, 05:06:54 p.m. »
Dacia Solenza (2003) - DeAgostini

   Dacia Solenza este o berlină cu hayon de mici dimensiuni, produsă între martie 2003 și iulie 2005 de uzina Dacia. Solenza are la bază modelul SupeRNova, dar cu un aspect împrospătat ce anunța trăsăturile noii identități de marcă. Din noiembrie 2003 a fost îmbunătățită structura de rezistență a mașinii, variantele superioare de echipare primind și airbag pentru șofer, Solenza fiind primul model Dacia care emite pretenții moderne de siguranță pentru ocupanții acestuia.
   Solenza a fost oferită în cinci nivele de echipare: Europa, Confort, Rapsodie, Clima și Scala. Versiunea de bază Europa include printre altele antidemaraj electronic. Confort oferă în plus airbag pentru șofer, bare de protecție în culoarea caroseriei, turometru, închidere centralizată și telecomandă, radiocasetofon. Rapsodie adaugă servodirecție, Clima adaugă aer condiționat, proiectoare de ceață și geamuri electrice la ușile din față. Versiunea de top Scala are în plus eleron posterior în culoarea caroseriei, radio CD și jante de aliaj. Pentru acest model au existat două versiuni de motorizare: una pe benzină de 1,4 litri similară cu cea de pe SupeRNova și una diesel de 1,9 litri, identică cu cea de pe Renault Kangoo și asemănătoare cu cea de pe Dacia Pick-Up.[2] [3] Începând din 2005, modificarea evacuării și a gestiunii electronice a injecției au permis încadrarea în normele de depoluare Euro 4, până la acel moment încadrându-se în normele Euro 3.
   Modelul a fost bine primit pe piață, având și cifre bune la export. Cu toate că cererea era încă mare pe piață, compania Dacia a decis oprirea producției în vara anului 2005, concentrându-se pe creșterea producției modelului Dacia Logan.

Sursa: Wikipedia



»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»|&|««««««««««««««««««««««














« Ultima Modificare: Mai 02, 2015, 02:50:18 p.m. de Bisshoqp »
Colecţia mea - Bisshoqp Exqpo

„Un colecţionar respectă alt colecţionar, indiferent de numărul sau de calitatea machetelor.”